Odmor na jezeru Vrutci

MANHATTAN
Language school
Užice

Quick Contact
Tel: 031-554-459
mob: 063 773 82 05
logo

Slikovit pejzaž jezera Vrutci
Jezero Vrutci u jesenje dane...
Popularno mesto užičana za kupanje i odmor u letnjim danima, ovih dana je mirno i tiho. Letnje gužve su već zaboravljene, posetioci jezera se vratili uobičajenim aktivnostima, posao, škola itd... Jezero Vrutci deluje usamljeno i napušteno. Nivo jezera je nešto malo opao u odnosu na letnji period, a voda je još uvek prijatna za kupanje, nije hladnija od užičke plaže u letnjim danima.

U Biosci na početku jezera tu i tamo poneki pecaroš zagledan u vodu. Iznad jezera vijaju se vodene ptice, čaplje, divlje patke... Jezero Vrutci je tek sada u punoj lepoti.

Šetnja oko jezera Vrutci
staza oko jezera Vrutci Sa druge strane jezera kroz šumu četinara je ukopana staza koja vodi prema Tripkovi, pogodna za šetnju, u letnjim danima bila je svežina, u ranu jesen zaista je prijatno pored jezera. Staza vodi do jedne uvale, zaliva zaklonjene sa obe strane od vetra, omiljeno je mesto kupača sa Tripkove.
Okolina jezera
Na drugu, manje posećenu stranu jezera, najlakše je doći putem iz Bioske ,preći Đetinju preko betonskog mosta, zatim preko sela Omar sići do donjih livada. Inače, najlepše mesto na jezeru Vrutci su Ročnjaci, mesto sa kamenitom obalom. Oko 500 metara niže od Ročnjaka napravljena je drvena skakonica, kupačima nevidljiva i praktično nedostupna jer je pristup moguć uskom stazom kroz šumu, ili da nekako doplivate do nje. U ove jesenje dane oko skakonice se okupljaju divlje ptice, čaplje, zaista neobičan prizor...
Neotkrivena mesta
Na jezeru Vrutci, osim popularnih kupališta na Livadama i u Biosci, postoji još mnogo "neotkrivenih" mesta za kupanje, odmor, izlete...naročito je zanimljiva druga strana jezera kod Anđića gde je takoreći potpuna "divljina". Do jezera se može sići preko Malića brda od relejne radio-amaterske stanice, zatim desno do "klupice" (drvene klupe u livadi), odatle širokim (zapuštenim) putem kroz šumu pravo do jezera.

Najposećenije mesto na jezeru Vrutci, u jesenje dane !

Popularne Livade, u jesenje dane

Zaliv Ročnjaci, najlepše mesto na Vrutcima

Ročnjaci na Vrutcima

Obala na Ročnjacima

Letovalište Ročnjaci

Omar na letnjoj omorini

Selo Omar

Panorama jezera Vrutci

Vrutci panorama
Copyright ©2009-2014 www.manhuzice.in.rs